E. Wedel Kakao ciemne z Ghany 80 g - Sklep spożywczy online - zakupy z dostawą do domu Poznań okolice
Promocje Dostawa Blog Kontakt
Wersja polska English version
Zaloguj się
Zarejestruj konto
Przypomnij hasło
Wyślij ponownie email aktywacyjny
Dostawa
Regulamin
Kontakt
O nas
Jesteś tu:
Kod pocztowy: Polska

E. Wedel Kakao ciemne z Ghany 80 g

E. Wedel Kakao ciemne z Ghany (80 g)
5,75 zł
(71.88zł / 1kg)
E. Wedel Kakao ciemne z Ghany (80 g) E. Wedel Kakao ciemne z Ghany (80 g)

Opis produktu:

  • Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!

Składniki:

  • Zawiera 11% tłuszczu kakaowego

Wartości odżywcze:

Wartości odżywcze 100 g *
Energia 1298 kJ 8 400 kJ
Energia 310 kcal 2 000 kcal
Tłuszcz 11 g 70 g
w tym kwasy nasycone 6,9 g 20 g
Węglowodany 11 g 260 g
w tym cukry 0,5 g 90 g
Błonnik 34 g -
Białko 23 g 50 g
Sól 0,05 g 6 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Zalecenia dla alergików:

  • Zboża zawierające gluten: Może zawierać
  • Mleko: Może zawierać
  • Soja: Może zawierać

Inne informacje o alergenach:

Może zawierać mleko, zboża, soję.

Rodzaj przechowywania:

  • Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Przepisy kulinarne:

Wedlowski blok czekoladowy Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób. - 250 g masła - 250 g cukru kryształu - 120 ml wody - 40 g kakao E. Wedel - 400 g mleka w proszku - 200 g pokruszonych herbatników - 100 g orzechów laskowych - 50 g rodzynek - 100 g czekolady E. Wedel Sposób przygotowania: Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp, około 45°C. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, uprzednio wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą odstawić na 4 godziny do lodówki do zastygnięcia. Blok po wyjęciu z formy polać rozpuszczoną czekoladą E. Wedel

Nazwa produktu uregulowana prawnie:

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Adres producenta:

LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska

Adres zwrotny:

LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska www.wedel.pl www.czekolada.pl Infolinia konsumencka: 801 811 011 Opłata według taryfy lokalnej
Klienci którzy wybrali ten produkt, kupili także...

Graal Tuńczyk kawałki w sosie własnym...

170 120 g
7,49 zł

Kamis gałka muszkatałowa mielona

10 g
1,99 zł

Kotanyi Pieprz czarny młynek

36 g
7,75 zł
Ilość produktów:
0
Łączna wartość:
0,00 zł
Twój koszyk jest pusty
Otwórz koszyk

PRODUKTY DNIA

6,15 zł
150g
rodowita wilczki