Opis produktu:
- Sałatki są proste w przygotowaniu, smaczne oraz stanowią skarbnicę cennych wartości odżywczych. Prażone w piecu ziarna słonecznika i dyni z domieszką orzeszków pinii od Bakalland sprawią, że Twoja sałatka będzie jeszcze smaczniejsza i pożywniejsza. Świeże i kolorowe warzywa, takie jak lubisz najbardziej, lekko skropione oliwą i sokiem z cytryny wraz z chrupiącym dodatkiem wprawią w zachwyt najbardziej wymagających smakoszy.
- Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki:
- prażone i łuskane ziarna (słonecznik 55 %, pestki dyni 35 %)
- orzeszki pinii 10 %
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza produktu na 100 g |
Wartość odżywcza produktu na porcję 50 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
2442 kJ/589 kcal |
1221 kJ/295 kcal |
15 % |
Tłuszcz |
47 g |
24 g |
34 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,5 g |
4,3 g |
21 % |
Węglowodany |
16 g |
7,8 g |
3 % |
w tym cukry |
5,6 g |
2,8 g |
3 % |
Błonnik |
5,5 g |
2,8 g |
- |
Białko |
23 g |
12 g |
24 % |
Sól |
0,02 g |
0,01 g |
0,2 % |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Zalecenia dla alergików:
- Zboża zawierające gluten: Może zawierać
- Orzechy: Może zawierać
- Orzeszki ziemne: Może zawierać
- Sezam: Może zawierać
Inne informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Mixuj, kreuj, smakuj! Każda sałatka może być jeszcze smaczniejsza i pożywniejsza. Wystarczy, że wzbogacisz ją dodatkowo innymi bakaliami: żurawiną, uprażonym migdałem w płatkach, orzechami włoskimi lub laskowymi.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Mieszanka łuskanych, prażonych ziaren z orzechami pinii.
Adres producenta:
BAKALLAND S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 serwis_konsumenta@bakalland.pl
Adres zwrotny:
BAKALLAND S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 serwis_konsumenta@bakalland.pl