Opis produktu:
- Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na: www.mamutsa.pl www.fb.com/mamutpolska
Składniki:
- mąka pszenna (83%)
- olej rzepakowy
- cukier
- drożdże
- ekstrakt słodowy jęczmienny
- serwatka w proszku (z mleka)
- sól
- środek do przetwarzania mąki - E 300
- emulgator - E 472e
- mąka sojowa
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze |
Wartość odżywcza na 100 g |
Wartość energetyczna |
1734 kJ / 411 kcal |
Tłuszcz |
7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
Węglowodany |
71 g |
w tym cukry |
6,3 g |
Błonnik |
3,6 g |
Białko |
12 g |
Sól |
1,7 g |
Zalecenia dla alergików:
- Jęczmień: Zawiera
- Jaja: Może zawierać
- Mleko: Zawiera
- Soja: Zawiera
- Pszenica: Zawiera
Inne informacje o alergenach:
Może zawierać jaja.
Rodzaj przechowywania:
- Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie:
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Przepisy kulinarne:
Poczęstuj się! Przepis na Skorpora pszennego z twarożkiem i rzodkiewką Składniki: - Skorpory pszenne - 200 g twarogu pszennego - 2 łyżki jogurtu naturalnego - szczypiorek - sól, pieprz - rzodkiewka - czarnuszka Przygotowanie: Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem, przyprawami oraz posiekanym szczypiorkiem - nałóż na każdego Skorpora. Na wierzchu poukładaj plastry rzodkiewki, po czym całość posyp czarnuszką i szczypiorkiem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie:
Tosty typu Grzanka - skorpor pszenny.
Adres producenta:
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Adres zwrotny:
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań